Droom..

< Terug naar Blog

De start van een blog!

Het allereerste stukje tekst wat je zomaar de wereld in slingert.
Ik lees regelmatig leuke en ontroerende verhalen, alledaagse dingen of echt complete onzin!

Een stukje geschiedenis over een blog wat ik natuurlijk op het web heb gevonden. “Het concept van een weblog ontstond op natuurlijke wijze uit de ‘online dagboeken’ die mensen vanaf 1994, na de uitvinding van het HTTP-protocol (http), begonnen bij te houden.
Een weblog of blog is een persoonlijk dagboek op een website dat regelmatig, soms meermalen per dag (dat ben ik dus zeker niet van plan), wordt bijgehouden. De auteur, ook blogger genoemd, biedt in feite een logboek van informatie die hij wil meedelen aan zijn publiek. Meestal gaat het om tekst, maar soms ook foto’s (een fotoblog), video (vlog) of audio (podcast). Het is het persoonlijke of juist het gespecialiseerde karakter dat weblogs interessant maakt voor bezoekers”.

Met deze tekst in mijn achterhoofd hebbende, komt de volgende vraag in mijn hoofd langs -> waar begin je mee?

metbabette-miloubabette

Met wie? Met Babette? Even voorstellen!

Milou Babette is mijn naam, deze heb ik 30 jaar geleden van mijn ouders gekregen en mijn tweede naam gebruik ik met trots voor mijn eigen bedrijf!
Inmiddels 10 jaar geleden afgestudeerd aan het Nimeto in Utrecht als Visual Merchandiser. Daar begint het hele verhaal mee, want ik bevind mij op een punt in mijn leven waarin de twijfel is ontstaan om een zogeheten ‘omscholing’ te ondervinden.
Hoe pak ik dat aan? Waar ga ik naartoe? Wat wil ik bereiken?

En zo komen er nog ontzettend veel vragen in mijn hoofd voorbij. Natuurlijk is het niet mijn bedoeling om een ontzettend langslepend verhaal te schrijven en al mijn gal te spuwen over de maatschappij waarin wij nu leven (af en toe best fijn om dat te kunnen doen), maar ik ben van plan om in een aantal blogs mijn leven te delen en de stappen te beschrijven die ik ga zetten naar een supertegekgave nieuw bedrijf! Mijn doel? Andere mensen hiermee inspireren om ook een ‘andere’ stap te zetten dan dat je gepland of voor ogen had.

In 2017 heb ik na een lange tijd de stap genomen om als zzp-er te starten, een grote droom welke onder anderen door mijn partner mogelijk is geworden. Als apple liefhebber en handige harry help ik zowel de zakelijke ondernemer als particulieren uit de brand. De combinatie van on- en offline werken heb ik helaas niet bij een werkgever kunnen vinden, daarom is dit voor mij een unieke mogelijkheid om dit als zzp-er wel uit te kunnen oefenen.

Als ondernemer gaat er een wereld voor mij open, ik loop tegen ontzettend veel vragen aan;
Hoe werkt dit eigenlijk, heb het nog nooit gedaan!?
Waar halen alle anderen hun informatie vandaan?
En als ik meer gegroeid ben, aan wie kan ik dan taken uitbesteden om ervoor te zorgen dat mijn bedrijf nog blijft groeien?
Op veel van deze vragen heb ik door middel van het zzp netwerk om mij heen een antwoord kunnen krijgen (was mijn horeca sabbatical erg handig voor!). Natuurlijk zullen er altijd nieuwe vragen ontstaan, deze deel ik graag met jullie -> sharing is caring!

Zo heb ik na een tip van Bas (eigenaar van webcreationz en een oud klasgenoot) de opleiding tot webdesigner aan het CMM in Amsterdam vorig jaar afgerond, hiermee kan ik deze mooie kant van de digitale wereld ook als mijn werkgebied toevoegen!
Als designer kun je afgaan op smaak en weet je wel hoe je iets ‘mooi’ in elkaar kunt zetten. Ik wist de basis van webdesign wel, dacht ik. Na een intensieve studie bij het College of MultiMedia weet ik zeker dat ik in een jaar tot een allesdoener uitgegroeid ben. Doen, doen, doen! En een ontzettend geduldige en alleswetende leraar -> dank Frans, you are the best!

Dankzij Bas en Frans ken ik nu alle greepjes uit het webdesign vak!
Wat is usability?
Hoe schrijf en lees ik HTML en CSS?
Ik ga proberen zoveel mogelijk met jullie te delen en niet alleen over webdesign, want er is nog veel meer! Best wel spannend..wat voor reacties zal ik daarop krijgen?

Alles begint bij een begin en ik ben er klaar voor!

Op mijn website kun je veel informatie vinden over wat ik voor je kan betekenen en in deze blog zal ik ook mijn persoonlijke verhaal met jullie delen.
Waarom en hoe heb ik deze stap gezet?
Hoe is het om overal waar je wilt te kunnen werken?
Voor- en nadelen?
Veel vragen met veel antwoorden! Zo kan ik mijn kennis met iedereen delen.
Ook mijn leven als bonusmama en de combinatie van mijn werk zal ik soms beschrijven.

Have fun met het lezen van mijn blogs!

< Terug naar Blog

Gert


“Samenwerken met Babette heb ik als zeer prettig ervaren en schrijf daarom graag een review! De uitnodigingen voor mijn 25 jaar werkjubileum heeft met Babette snel en professioneel ontworpen en laten drukken. Met Babette is een topper!”

Marianne, Kraamama


“Enthousiast zoals Milou is, kwam zij iedere keer met nieuwe suggesties en frisse ideeën. Haar inbreng heeft ervoor gezorgd dat ik een krachtige merknaam heb en dat mijn website zeer goed wordt bekeken. In korte tijd heeft Milou een totaalpakket ontworpen, zodat mijn beginnend bedrijfje vanaf dag 1 goed uitgerust was! Ik ben super tevreden met Milou en zal haar daarom ook zeer aanbevelen!”

Saskia, Montinho Boutique Hotel

 

“Met Babette, is ook echt Met, Milou is bijzonder creatief in haar ideeën en ontwerpen. Zij denkt mee, vraagt door en werkt zo vanuit de visie van Montinho. Zij heeft de huisstijl van Montinho geprofessionaliseerd en een hippe, gebruiksvriendelijke website ontworpen. Met Babette, is voor mij een partner en dat vind ik het meest belangrijk, dus van harte aanbevolen.”